Om Pegasuskvartetten

Pegasuskvartetten har upphört.

Pegasuskvartetten har varit aktiv sedan 2005. Medlemmarna består av musiker från Göteborgs Symfoniker, Sveriges Nationalorkester. Kvartetten har ofta framträtt i Göteborgs konserthus men också på andra scener. Repertoaren har utökats under åren och består idag av musik från Haydn till Prokofiev. Vid behov kan gruppen även utökas med bl a pianist.

Om Pegasus
Pegasus är en stjärnbild där de ljusstarkaste stjärnor bildar en stjärnkvartett. Stjärnorna Sirrah (alpha i Andromeda), Markab (alpha), Scheat (beta) och Algenib (gamma) visar sig som en kvadratisk konstellation på stjärnhimlen.
Enligt den grekiska mytologin var Pegasus en bevingad häst. En budbärare från gudarna till människorna som även hade i uppdrag att bära den mäktiga guden Zeus blixtar. Pegasus var också symbolen för diktarens inspiration, det gudomliga i konsten.

Ann-Christin Raschdorf – violin I
Född 1977 och uppvuxen i en musikerfamilj i Göteborg.
Ann-Christin började spela fiol vid fem års ålder och blev redan som sextonåring antagen vid Musikhögskolan vid Göteborgs universitet. Hon tog konstnärlig högskoleexamen 1998, och fick strax därpå fast anställning som första violinist i Göteborgs Symfoniker.


Lotte Lybeck Pehrsson – violin II
Har studerat i Åbo konservatorium i Finland och var 1999 fast anställd i första violin i Åbo Filharmoniska Orkester. Lotte har också arbetat i Norrköpings Symfoniorkester som var hennes första kontakt med Sverige. Hon är sedan 2002 anställd som första violinist i Göteborgs Symfoniker.

 

Nils Edin – viola
Född i Halmstad och utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg.
Efter studierna har han varit verksam som musiker i Malmö Symfoniorkester och har sedan 1988 spelat i Göteborgs Symfoniker. Nils är aktiv kammarmusiker och har framträtt i olika kammarmusiksammanhang. Han är initiativtagare och deltagare i Styrsö Kammarmusikdagar som varje sommar gör en festival på Styrsö.

Gregor Wybraniec – violoncell
Bosatt i Sverige sedan 1974. Utbildad vid bl a  Göteborgs Musikhögskola, Sveriges Radios musikskola i Edsberg och The University of Cinncinati. Under sin studietid har han haft en rad olika lärare som Guido Vecchi, Blöndal Bengtsson, Frans Helmerson, Gert von Bülow och Sarah Nelsova. Gregor har även studerat kammarmusik för LaSalle Kvartetten.  Sedan 1985 ingår han i Göteborgs Symfonikers cellosektion.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s